Main content

Vaša vprašanja

Kaj je dobro vedeti:

01 kako so pakirani odmerki??

WC Net za biološke greznice je pakiran v vodotopnih kapsulah za enkratno uporabo, ki se popolnoma raztopijo v notranjosti vaše greznice.

02 kako uporabljamo kapsule?

Vodotopna folija kapsule se v stiku z vodo raztopi, zato jih ni potrebno odpirati. S suhimi rokami vzemite kapsulo iz plastične embalaže, vrzite jo v WC školjko in splaknite vodo.

03 katere sestavine so prisotne v kapsuli?

WC Net za biološke greznice je popolnoma naraven izdelek, ki vsebuje posušene mikroorganizme in rudninske snovi, ki običajno sestavljajo bakterijsko floro v biološki greznici.

04 ali izdelek lahko škoduje predmetom, ljudem ali okolju?

WC Net za biološke greznice je naraven izdelek in zato ni škodljiv za predmete in ljudi.

Vprašanja in odgovori


Zakaj je uporaba WC Net kapsul za biološke greznice resnično potrebna?

Med običajnim delovanjem biološke greznice se trdni ostanki sproti utekočinjajo in uplinjajo. Ta dolgotrajen proces uravnavajo mikroorganizmi, ki so prisotni v greznici. Včasih se raven trdnih ostankov toliko zviša, da onemogoči delovanje greznice. Redna uporaba WC Net kapsul za biološke greznice vzdržuje delovanje biološke greznice in obnavlja mikroorganizme, ki so potrebni za njeno pravilno delovanje.

Kaj je biološka greznica?

To je zbiralnik, v katerega se stekajo vse komunalne odpadne vode gospodinjstva (kopalnica, kuhinja: pralni stroj, pomivalni stroj …). V njegovi notranjosti se odvija dolgotrajen proces razkrajanja trdnih odpadkov, ki se nahajajo v komunalni odpadni vodi. Biološke greznice nima vsako gospodinjstvo.

Ali lahko WC Net za biološke greznice razje kovinske dele v greznici (npr. potopne črpalke)?

Nikakor ne.

Ali lahko izdelek uporabimo tudi za kemično stranišče v avtodomu?

Uporaba v kemičnih straniščih je priporočljiva, le če ta delujejo po principu biološke razgradnje. V primeru, da uporabljate kemične izdelke v stranišču vašega avtodoma, bodo le-ti nevtralizirali učinek WC Net kapsul za biološke greznice.

Ali lahko WC Net za biološke greznice uporabljamo tudi za gospodinjske odtoke (umivalnik, kad, tuš itd.)?

WC Net za biološke greznice ni izdelek namenjen uporabi za gospodinjske odtoke, v katere se steka čista vodo; da bi njegove bio-aktivne sestavine začele delovati, morajo biti dalj časa v stiku s snovmi, ki naj bi jih razgradile. Za čiščenje gospodinjskih odtokov priporočamo WC NET ZA GOSPODINJSKE ODTOKE.

Ali lahko WC Net za biološke greznice uporabljamo v stanovanjskem bloku?

Če ima stanovanjski blok biološko greznico, lahko izdelek uporabljate mirne vesti. Le odmerek morate prilagoditi številu oseb, ki greznico uporabljajo; če npr. v stanovanjskem bloku živi 9 do 12 oseb, je potrebno uporabiti 3 kapsule na teden.

V kolikšnem času je potrebno splakniti WC školjko, potem ko smo odvrgli kapsulo v vodo?

Takoj.

Je morda nevarno dotikati se kapsul z rokami?

Izdelek je naraven in vsebuje biološke sestavine, zato ni nevaren; vsekakor pa je priporočljivo, da si po uporabi splaknete roke in izdelek hranite izven dosega otroških rok.

Ali uporaba WC Net kapsul za biološke greznice izključuje uporabo varikine in sredstev za odstranjevanje vodnega kamna?

Ne, vendar jih ne smete uporabljati istočasno. Najprej uporabite WC Net za biološke greznice in šele po splakovanju uporabite tekoča čistila. Med uporabo enega in drugega izdelka priporočamo vsaj enourni razmah.

Ali se izdelek lahko daje neposredno v greznico?

Izdelek lahko neposredno vstavite v biološko greznico. Z redno in trajno uporabo WC Net čistila za biološke greznice je učinkovitost izdelka zagotovljena. Pravilna uporaba izdelka je pogojena z ustreznim dostopom do biološke greznice.

Ali se lahko uporabijo odpadne vode iz greznice za gnojenje ali namakanje, če se uporablja WC Net za biološke greznice?

WC Net za biološke greznice na noben način ne spreminja normalnega delovanja greznice; pri uporabi odpadne vode iz greznice je treba upoštevati običajne higienske, okoljske in druge ukrepe, ki so predvideni tudi za greznice, za katere niso bile uporabljene WC Net kapsule za biološke greznice.

SYSTEM WC NET

System WC NET vam bo zagotovil popolno čistočo in higieno vaše WC školjke.

STROKOVNJAKINJA ZA HIGIENO?

System WC NET

Izpolni naš test in preveri svoje znanje.

Opravite test

NOVO! WC NET GEL CRYSTAL

Biserna tekstura z mikrokristali za boljši oprijem!

Več informacij

NOVO WC NET LIME FRESH

Nova linja WC NET parfumiranega čistila in wc vložkov nežnega vonja limete.

Več informacij